F L E X I B I L I T Y

Alla inlägg under april 2010

Av Tilda - 20 april 2010 15:11

Heej! Nu ska jag skriva om hästens beteende. Altså kroppsspråket och hur man gör när hästen är arg och undvika olyckor med hästarna. Det har faktiskt med oss människor att göra. Hoppas att ni tycker det är roligt/bra att jag skriver om hästar/ponnyer.


Öronen frammåt: Är nyfiken och lyssnar

Öronen lite mittemellan: Är lite osäker på om det är någonting farligt.

Öronen bakåt: Är arg och kan bitas/sparkas.


Hästar gnäggar när de pratar. Och de har olika gnägg för vem dom pratar med. Dom kan fnysa för att atla om någonting för dom andra hästarna. Dom kan skria. Man kan se på hästens ögon, hals, svans och ben för att se på vilket humör de är på.

 Undvik olyckor

För att undvika olyckor bör du följa dom reglerna som finns i stallet. T.ex Att inte störaa hästen när den äter. Stallet är hästens hem. Ha hjälm på dig när du är inne hos hästen. Även om den är snäll så kan den sparka. Gå aldrig bakom en häst. Gå istället framför då den ser dig.


Nästa gång skriver jag om hur man ryktar. Kanske kommer det imogon  

Av Tilda - 20 april 2010 15:05

Halloj! Idag har det väl hänt en massa roliga saker. Tyvärr ingen ridning men på torsdag och på söndag för då är det tävling. Ska tävla 70 på Blomberg. Dagen började ganska bra, med nationella prov och så där. Sen var maten jätteäcklig och så men sen blev det bra igen. I slutet på dagen vid kl.13.00 hade vi idrott och då spelade vi innebandyturnering. Tur att mitt lag vann allt. Imorgon fyller pappa år. Ska ge han en liten sak men jag vet inte om han blir glad. Min bästis har flygit till Japan och hon kommer hem på Torsdag. Hoppas hon kommer hem, hon kanske inte gör det p.g.a "Askmolnet" Heejdå!!  

Av Tilda - 19 april 2010 18:59

Hello! Tillbaks vid datorn efter en lång måndag och ridning. Lång skoldag, inte så roligt på Måndagarna. Men någonting roligt är att jag har ridit idag. Hästar/ponnyer del3 kommer imorgon. Ursäkta att ni får vänta men jag har haft mycket att göra på sista tiden... men imorgon lovar jag.


Vi började med att skritta hästarna. Sen skrittade vi ut i andra ridhuset. Sadelen låg för långt fram(inte jag som sadlade) så jag fick sätta tillbaka den. Blev lite stresseigt där ett tag. Efter det började vi att trava. Vi skulle öka och minska traven emellanåt också skulle vi frava "ett" steg innanför spåret. Sen skrittade vi lite till. Sen skulle vi öva på volt tillbaka utan att svånga så mtcket på tygelen utan att man skulle försöka svänga hästen med vikten, synen och skänklarna. Efter det gick vi ut på A och C volten. Vi galopperade lite sen var det slut för dagen. Sen fick jag ta in den lilla pollen och kratsa och så där. Jag red inte på Blomberg...


Haa dee braa! 

Av Tilda - 18 april 2010 17:04

Ny länk! Tryck på länkar där det står häst/ryttar prylar. Högst upp på sidan hittar du där det står häst, tryck där!

Av Tilda - 18 april 2010 15:29

Halloj! Tillbaka efter ännu en rolig dag i stallet. Idag blev det banhoppning.


Jag började med att borsta, sadla och tränsa. Efter det gick vi ut till ridhuset. Vi satt upp på hästarna och började skritta. Sen travade vi i lättsits. Efter det skulle vi öka traven på långsidorna och minska på kortsidorna. Så gjorde vi det i några varv. Sen galopperade vi samma sak att öka på långsidorna och minska på kortsidorna. Sen började vi att trava över bommar som stod diagonalt. Sen blev det ett litet hinder som var ca 50 cm. Vi skulle trava in och hästen skulle galoppera efteråt och vägen var ju "jättenoga". Sen blev det en oxer på 60 cm. Vi skulle komma i galopp, det var hinder nummer1 på banan. Sen skulle vi vända in på ännu ett diagonalt hinder så det blev nästan en båge. Sen skulle man gjöra typ en båge ut på nästa hinder. Sen skulle man hoppa över hinder som där var ca 21 m emellan. Det blev ca 5 galoppsprång. Sen skulle man gå in på ett diagonalt hinder igen och sen ut till vägen och in på en oxer som stod diagonalt. Jag hoppade banan på 75 cm.


Sen tog vi in hästarna och skulle släppa ut dom i hagen. Sen tittade jag på dom andra som red. Efter det hjälpte jag till att mocka och sen skulle hästarna in. En rolig dag:) Hästar/ponnyer del3 kommer imorgon. Då blir det ju ridning igeen♥

Haa dee braa!

Av Tilda - 17 april 2010 14:38

Heej! Nu är hoppkursen dag1 avklarad. Det var jätteroligt och han var så snäll och fin att rida på. Ska skriva lite om det nu. Tror inte att hästar/ponnyer del3 kommer idag utan väntar tills imorgon eller på Måndag.


Vi började att sitta upp på hästarna. Såklart var jag sist med att sitta upp eftersom jag alltid kommer sent men han klarade det bra även om hans kompisar började skritta. När jag skulle ändra stigläderna så gick han iväg hela tiden. Han ville väl dit där dom andra var(andra sidan av ridhuset). Så skrittade vi där i ett varv sen ställde vi oss upp i lättsits och skulle sen fatta trav när vi stod upp. Inte helt enkelt men det gick. Efter ett tag började man få ont i benen men det var bara att kämpa emot och skita i det. Sen började vi skritta över bommar som låg på ena långsidan och sedan på andra långsidan, så att det blev som en fyrkant. Sen gjorde vi det i trav.


Sen höjde vi så det blev ca 55 cm på ena långsidan och bara bommar på andra. så gorde vi samma sak fast man skulle trava över bommarna och trava över hinderet och sen skulle hästen galoppera efter hinderet. Sen lade vi upp ett litet hinder där det var bommar innan så gorde vi det i trav på kortsidorna och galopp på långsidorna, det blev väl 60 på ena långsidan och 55 på andra. Efter det hoppade vi kryss som stod efter varandra ca 28 m mellanrum. Där skulle man komma i samma fart i galoppen hela tiden. Sen hoppade vi oxrar, två st i en båge som var på ca 65 cm. Den avslutade vi med en bana. Vissa hoppade 60 men jag hoppade 70 och en hoppade 80-90.


En ny dag imorgon.


Haa dee braa!  

Av Tilda - 16 april 2010 10:00

123



4.


1. Hästen har fång. Det ser man för att den står bakåtlutad.

2.Detta är ett räcke.

3. Detta är en oxer.

4.Detta är ett trippelbarr.

Av Tilda - 16 april 2010 09:31

Hejsan! Nu hade jag tänkt skriva lite mer om tävlingar och hur det går till.


Tävlingar: Man kan tävla i många olika grenar och tävlingar. T.ex i hoppning finns det klubbtävling, regional och lokal mm. Eftersom jag är mest inresserad av hoppning hade jag tänkt att skriva lite om tävling i hoppning. 


Olika hindertyper: Det finns många olika hindertyper men jag ska skriva om några av dom.


Räcke: Är en hindertyp där det är bara ett vanligt hinder. Under den hösta bommen kan där vara fler bommar under i samma färg. Om dom bommarna under är en annan färg än den över det vill säga olika färger är det svårare för hästen att se när/var den ska hoppa. Om alla bommar är i samma färg blir det lättare för hästen att se var den ska hoppa. Kan hoppas på båda hållen


Oxer: Kan man bara hoppa från ett håll. En oxer är två hinderstöd på varje sida (liten bit ifrån kanske bara någon dm). Den bakre bommen, den som är längst bort ska vara lite hörge än den som är närmst. Under den lägre bommen (den som är närms) är där också många bommar som på räcket men inte på den bakre där är det bara en.


Trippelbarr: Ungefär som en oxer. Kan hoppas från ett håll. I en trippelbarr är där tre hinderstöd på varje sida. Det blir högre och hörge för varje bom.


Det var allt på tävlingar. Nästa gång skriver jag om hästens beteende. Haa dee braa!


Ps. försöker att lägga in bilder på detta.

Presentation


WELCOME! Här är tjejen som drömmer om att bli hoppryttare:) Har ingen egen häst men jag har en favorit som heter Blomberg och är superduktig♥ Har än så länge bara tävlat 70 fast i höst blir det iaf 80:)

Undrar du något?? Fråga på!

4 besvarade frågor

Rösta här!

Ska jag fortsätta att skriva om hästar i bloggen??
 Ja, självklart...
 Njaa, ibland...
 Nej, sluta med det...

Kolla in inlägg under året!

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<<
April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Kan du inte språket? Översätt här!

Skriv någonting här!


Ovido - Quiz & Flashcards