F L E X I B I L I T Y

Alla inlägg under april 2010

Av Tilda - 16 april 2010 09:27

Heej! Blev tyvärr lite illamående idag=( och jag som ska på hoppkurs i morgon. Hur ska det gå??? Jaja, hoppas att jag blir lite bättre tills imorgon så att jag kan rida. Självklart skriver jag om hoppkursen  Nu ska jag börja på hästar/ponnyer del2!


Haa dee braa!

Av Tilda - 15 april 2010 18:57

Heej! Nu är jag tillbaka från ridningen. Det gick jättebra. Vi började med att skritta hästarna i paddocken. Sen gick vi in i ridhuset och skrittade lite till. Efter det började vi att trava, i båda varven och tempoväxlingar mm. Sen galopperade vi i båda varven och lite så.


Sen började vi att hoppa. Vi började med ett litet hinder som man hoppade snett, det var kanske 40 cm. Sen höjde vi så det blev 60 cm. Så hoppade vi det. Efter hindret skulle man rida ut till väggen och sen in på ett annat diagonalt hinder(oxer) som också var 60. Sen hoppade vi hela banan(en i taget) på 60 cm. Sen höjde vi till 70 cm.


Det var jätteroligt!  Haa dee braa!


Ps. hästar/ponnyer del2 kommer imorgon istället(fre)

Av Tilda - 15 april 2010 15:23

Heej! Idag blir det riding!(  ) Har harft en ganska braa daag...


Ha de bra!

Av Tilda - 14 april 2010 15:54

Nu ska jag skriva lite om hästar och ponnyer. Jag vet inte hur många delar det kommer att bli men jag kan skriva när den sista delen kommer.


Hästar/Ponnyer: Hästar delas in i olika kategorier ex. A-ponny osv. Jag hade tänkt att börja med olika kategorier och sen ska jag skriva om olika aktiviteter.


Kategorier


A-ponny: upp till 107 cm. Kan användas som sällskapshäst och kan bli riden av små människor.


B-ponny: Från 107,1-130 cm. Kan användas till hoppning, dressyr och som sällskap(finns fler).


C-ponny: Från 130,1-140 cm. Kan användas till hoppning, dressyr, gymkhana(finns fler)


D-ponny: från 140,1-148 cm. Kan användas till hoppning, dressyr, terräng, fälttävlan och gymkhana.


Alla ponnyer som är över 148 räknas som hästar.


Hoppning: När man hoppar över hinder, bana.

Dressyr: När man gör ridvägar.

Gymkhana:När man ska ta saker från t.ex.marken och hoppa av och på hästen

Terräng: När man hoppar naturhinder ute i t.ex skogen.

Fälttävlan: När man gör både dressyr, hoppning och terräng.


Mer om detta med tävlingar och så kommer imorgon. Haa dee braa!  


Av Tilda - 14 april 2010 15:32

Heej! Idag var det skolan. Lika roligt som alla dagar(förutom träslöjd). Hade tänkt börja med hästar/ponnyer som jag skrev att jag skulle börja med igår! Så jag ska göra ett annat inlägg nu. Ha de braa!  

Av Tilda - 13 april 2010 14:59

Heej! Igår var jag på en föreläsning om "hästens livssjukdomar". Jag skrev ju om att jag skulle skriva om det och det hade jag tänkt att göra. Sen ska jag skriva om hästar/ponnyer men det kommer väl lite senare(följ bloggen snälla).


Hästens livssjukdomar: Hon berättade om hästens sjukdomar. Bla.Fång och skav från sadlen. Man ska inte släppa ut hästar i hagen när det är frost ute, det kan orsaka fång. Fång är en sjukdom som hästen får i hoven. Om den har riktig otur kan man vara tvungen att avliva hästen för att den har så ont och ingen kan göra någonting åt det. När den har fång så lutar den sig bakåt. 


Feta hästar: Hästar kan bli feta om dom får för mycket mat och lite motion(som människor). Det syns inte bara på magen att den är rund utan både på halsen och där bak. Höet gör så att magen kommer igång. Om man ska banta en häst det vill säga få ner den några kilo så ska man börja minska på kraftfodret, inte på höet.



Haa de bra!:)  

Av Tilda - 12 april 2010 14:44

Heej allihopa! Kom precis hem från skolan:) Tyvärr blir det ju ingen ridning idag men på Torsdag blir det! Idag blir det "föreläsning" istället. Jag kan skriva om det i morgon.

Det är en veterinär som heter Anne Haglund som ska prata om "Hästens livssjukdommar"  Hoppas att man lär sig ett o annat   Ha de braa!

Av Tilda - 11 april 2010 17:45

Imorgon bliir det tvr ingen ridning  Men tur att det blir på torsdag   Föreläsning imorgon istället men jag kan skriva lite om det på  Tisdag:) Ha de braa!

Presentation


WELCOME! Här är tjejen som drömmer om att bli hoppryttare:) Har ingen egen häst men jag har en favorit som heter Blomberg och är superduktig♥ Har än så länge bara tävlat 70 fast i höst blir det iaf 80:)

Undrar du något?? Fråga på!

4 besvarade frågor

Rösta här!

Ska jag fortsätta att skriva om hästar i bloggen??
 Ja, självklart...
 Njaa, ibland...
 Nej, sluta med det...

Kolla in inlägg under året!

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<<
April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Kan du inte språket? Översätt här!

Skriv någonting här!


Ovido - Quiz & Flashcards